Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ καταγγέλει τα ΚΕΚ για αθέμιτες πρακτικές

Επίσημη ανακοίνωση - καταγγελία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ με αναφορά στην τοποθέτηση κάποιων εκτός των Κέντρων Προώθησης της Απασχόλησης του ΟΑΕΔ με αθέμιτες πρακτικές ως προς την προσέγγιση ανέργων προς όφελος των ιδιωτικών ΚΕΚ.

Υπάρχουν καταγγελίες από εργαζόμενους του ΟΑΕΔ,καταγγελίες που κι εμεις είχαμε αναφέρει από τους ίδιους τους εργαζόμενους στα προγράμματα.Οι παραβιάσεις των ΚΕΚ εκτείνονται σε όλο το πλαίσιο των προγραμμάτων,από τον τρόπο προσέγγισης των ανέργων για τις συνεντεύξεις,την τοποθέτησή τους σε επιχειρήσεις θυγατρικές ή και στα ίδια τα ΚΕΚ,μέχρι και στο σημείο αυτά να λειτουργούν εκτός των ΚΠΑ του ΟΑΕΔ.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει κι εμείς ότι οι άνεργοι δεν είναι πελάτες και οι πολιτικές αυτές στόχο έχουν τη διαχείρηση της και την απαξίωση του ΟΑΕΔ με στόχο τα ιδιωτικά οφέλη των μεσαζόντων-δουλεμπόρων ΚΕΚ.Τώρα πια οι καταγγελίες για τα πολλαπλάσια κέρδη που έχουν τα ΚΕΚ έναντι των ''ωφελούμενων'' καθώς και για παραβιάσεις των όρων των προγραμμάτων έρχονται και από τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ.

Το Υπουργείο πλέον,υποχρεούται να δώσει μία σοβαρή απάντηση σε πλήθος ερωτημάτων.Πως και γιατι αφήνει τα ΚΕΚ να δρουν ανεξέλγκτα;Πως μπορεί να προστατεύσει τους άνεργους από τα ιδιωτικά συμφέροντα,αντί να τους αφήνει να γίνονται πελάτες των ΚΕΚ;

H κ.Σοφία Γολεμάτη προϊστάμενη στη Β Μονάδα της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Διαχείρησης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου,είχε δηλώσει σε συνέντευξή της (21/5/2014) στο περιδικό ''vice'' με θέμα τα προγράμματα ''voucher'',πως σε μία τέτοια περίοδο πρέπει να ξεκινάμε από τις υποχρεώσεις των ανέργων που συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα και όχι από τα δικαιώματα και πωςς αν τα ΚΕΚ τους εκμεταλλεύονται είναι δικό τους πρόβλημα στο κάτω κάτω ελεύθερη αγορά είναι και ο ανταγωνισμός των ΚΕΚ επιτρέπεται.

Το link της απάντησης μας και του κειμένου της συνέντευξης 

Το Υπουργείο Εργασίας χρωστάει μία απάντση στις ''επίσημες'' καταγγελίες πια.Αλλιώς θεωρούμε πως είναι η πρακτική του και η πολιτική του που στηρίζει τα ιδιωτικά συμφέροντα και τις πρακτικές αισχροκέρδιας έναντι των ανέργων και του ΟΑΕΔ.
Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων του ΟΑΕΔ

«Αθέμιτες πρακτικές των ΚΕΚ»

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ καταγγέλλει το «κυνήγι ανέργων» και το εμπόριο ελπίδας το οποίο εξελίσσεται με την «εγκατάσταση» των ΚΕΚ έξω από τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ και την αγωνιώδη προσπάθειά τους να προσεγγίσουν ανέργους με κάθε τρόπο, για τη δική τους επιχείρηση. Στην προσπάθειά τους μάλιστα αυτή, κάποιοι έχουν ξεφύγει και χρησιμοποιούν ελαφρώς παραλλαγμένο το σήμα του ΟΑΕΔ, παραπλανώντας τους ανέργους. Τα «λεφτά από ότι φαίνεται είναι πολλά» και  ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, τους έχει εξωθήσει σε συμπεριφορές και πρακτικές που προσβάλουν κυρίως  τους ίδιους τους ανέργους.
 
Υπενθυμίζουμε ότι η εργασία αποτελεί δικαίωμα και πως ο μοναδικός Δημόσιος Φορέας Απασχόλησης στην Ελλάδα είναι ο ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι άνεργοι δεν είναι πελάτες αλλά πολίτες με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.
Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να επανεξετάσει τη στάση του απέναντι στα ΚΕΚ  και να σταματήσει να εκδίδει προγράμματα τύπου Voucher που απλώς στέλνουν πελάτες στα ΚΕΚ, χωρίς όφελος για τους ανέργους και με τεράστια ποσά να πηγαίνουν στους «ΚΕΚάρχες» αντί στους ανέργους.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού απαρτίζεται από ένα έμψυχο δυναμικό με πείρα και γνώση επάνω στις τοπικές αγορές εργασίας που μπορεί ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ανά πάσα στιγμή να διαχειριστεί πολιτικές απασχόλησης, αρκεί να τους δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία, χωρίς να χρειάζεται η διαμεσολάβηση των οποιονδήποτε ΚΕΚ ή εταιρειών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού (γραφείων ευρέσεως εργασίας) επ’ αμοιβή.

Πολιτική στη απασχόληση δεν μπορεί να υπάρξει με μεσάζοντες. Ας  μας  πουν πόσα χρήματα καρπώνονται αυτοί οι ιδιωτικοί φορείς για τον κάθε άνεργο ξεχωριστά που εντάσσουν στα προγράμματά τους, για να τους πούμε πόσες ουσιαστικές ενεργητικές πολιτικές (με ΑΜΕΣΟ αποτέλεσμα για τον άνεργο και την κοινωνία) θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε.

Τώρα προτού να είναι αργά, θα πρέπει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού να ενδυναμωθεί με δράσεις και προγράμματα αποτελεσματικά για την Ελληνική κοινωνία. Καλούμε τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να διαισθανθεί και να αντιδράσει στο γεγονός ότι Ευρωπαϊκοί πόροι που κατευθύνονται ουσιαστικά προς αυτούς για την αύξηση της απασχόλησης και την μείωση της ανεργίας στην χώρα μας καταλήγουν στις τσέπες λίγων
 
Καλούμε τη Διοίκηση του Οργανισμού να παρέμβει επί των τύπων και επί της ουσίας (δικαστικά και εξωδίκως) προς όφελος των ανέργων και της κοινωνίας.

Καλούμε επίσης την Διοίκηση του Οργανισμού και το Υπουργείο Εργασίας να διασφαλίσει τον Δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού διασφαλίζοντας έτσι την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των πολιτικών στην απασχόληση απέναντι στην ελληνική κοινωνία και τον κάθε άνεργο πολίτη ξεχωριστά.

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟ "NOVELTY FINANCE INC"

    Γεια σας!!! Χρειάζεστε ένα δάνειο; Εάν ναι, θα σας προτείνω να κάνετε αίτηση για δάνειο μέσω της Novelty Finance Inc.

    Ονομάζομαι Davina Claire, είμαι η οικονομική διευθύντρια της Novelty Finance και μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο στην εταιρεία μου και να έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 έως 48 ωρών. Έχω αντιληφθεί ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται τόσο πολύ να λάβουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού επιτοκίου, ανεπαρκών εξασφαλίσεων, αναλογίας χρέους προς εισόδημα, χαμηλής πιστωτικής βαθμολογίας ή οποιωνδήποτε άλλων λόγων.

    Στη NOVELTY FINANCE, παρέχουμε λύσεις χρηματοδότησης. Προσφέρουμε όλων των ειδών τα δάνεια (προσωπικό δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο και πολλά άλλα). Προσφέρουμε ευέλικτες και πολλαπλές επιλογές δανείου, συμπεριλαμβανομένων εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων δανείων, μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων που είναι προσαρμοσμένα στις οικονομικές σας ανάγκες.

    Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα στο [noveltyfinances@gmail.com] ή Καλέστε / WhatsApp μέσω: +447915601531]

    Προσπαθούμε να κάνουμε τον δανεισμό εύκολο, βολικό και προσιτό.

    Η υπηρεσία μας είναι πολύ γρήγορη, αξιόπιστη και αξιόπιστη και μπορείτε να δανειστείτε έως και 5 εκατομμύρια ευρώ με επιδοτούμενο επιτόκιο 3% ετησίως. Είμαστε η κατάλληλη εταιρεία για να επικοινωνήσετε όταν χρειάζεστε επειγόντως δάνειο.

    Δεν υπάρχουν άλλοι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις στην τράπεζα, η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε στο δικό σας βολικό μέρος χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο ή τον φορητό υπολογιστή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μας στείλετε το αίτημα δανείου σας μέσω:
    Email: (noveltyfinances@gmail.com)
    WhatsApp/ Telegram: +447915601531
    Τηλέφωνο: +447915601531

    Είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι που παρέχουμε οικονομική υποστήριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή