Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Απάντηση στην εκπρόσωπο του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με το άρθρο στο περιοδικό VICE

Στις 21 Μαΐου αναρτήθηκε ένα άρθρο στο περιοδικό vice σχετικά με το πρόγραμμα ''επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας'' ,με τίτλο ''V for Voucher-ades,οι σύγχρονοι εκδικητές των προγραμμάτων εργασίας''. Το παρακάτω κείμενο ,αποτελεί την απάντηση των V for Vouchera-ades.
Απάντηση στην Κα Σοφία Γολεμάτη,προϊσταμένη στη Μονάδα Β της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας.

Σε συνέχεια της συνέντευξης που παραχωρήσαμε στο περιοδικό VICE  λάβαμε την παραπάνω απάντηση από το υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα από την υπεύθυνη των προγραμμάτων Voucher κ. Σοφία Γολεμάτη, την οποία κρίνουμε ανεπαρκή και ειρωνική απέναντι στους «ωφελούμενους» Voucherades.

Οι V for Voucherades έρχονται να απαντήσουν στις δηλώσεις του υπουργείου και της εκπροσώπου του και να θέσουν τα εξής ερωτήματα :

1  1. Καταρχήν, το υπουργείο εμφανίζεται διχασμένο εφόσον ενώ μας θεωρεί παιδιά χωρίς μέλλον για την επόμενη δεκαετία( ακυρώνει από μόνη της την ανάπτυξη που ευαγγελίζεται και προωθεί η κυβέρνηση) κρίνει σωστό να μας  «πετάξει» στην ελεύθερη αγορά, απαξιώνοντας να λάβει θέση, αφήνοντας μας να διεκδικήσουμε ατομικά τα συμφεροντά μας ενάντια στα συμφέροντα των ιδιωτικών επιχειρήσεων-ΚEK.

2   2. Εφόσον το υπουργείο κρίνει ως σωστό να θέτει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των υποχρεώσεών μας έναντι των δικαωμάτων μας γιατί αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της κακοδιαχείρισης του προγράμματος και τις μεταθέτει  στην έλλειψη προσωπικού και στην κακή συνεννόηση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων;Τελικά το Υπουργείο έχει υποχρεώσεις και αν ναι,απέναντι σε ποιούς;

3  3. Κατά πόσο κρίνει δίκαιη το υπουργείο Εργασίας τη φορολόγηση με 23%  των χρημάτων των βαουτσεράδων έναντι του μόλις 8% που γίνεται στα κέρδη των ΚΕΚ ( τα οποία είναι σαφώς περισσότερα). Είναι και αυτό σύμπτωμα-συνέπεια των όρων της ελεύθερης αγοράς όπου ο «ωφελούμενος» καλείται να αντιμετωπίσει μια επιχείρηση;

Το Υπουργείο Εργασίας στην προσπάθεία του να αποδώσει τους πραγματικούς όρους των προγραμμάτων και να αποποιηθεί των ευθυνών του μάλλον ξέχασε να δηλώσει το πιο σημαντικό, πως στόχος των προγραμμάτων δεν είναι η προώθηση της εργασίας αλλά η εικονική μείωση και η διαχείρηση των ποσοστών της ανεργίας προς όφελος της κυβέρνησης.Πράγμα το οποίο φαίνεται από την κυνικότητα της απάντησης της Κας Σοφία Γολεμάτη στη δημοσιογράφο του περιδικού.

Ακολουθεί το link του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου