Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ενημερωτικό από τη 2η συνέλευση των V-for-Voucher-ades!

Χθες πραγματοποιήαμε τη 2η συνέλευση μας ,στη συνέλευση παρευρέθηκαν ο Στάθης Τραχανατζής Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθηνών ,το οποίο έχει καταγγήλει ανοιχτά τα προγράμμτα voucher ,αλλά και την ΓΣΕΕ για την στάση της απέναντι στις αυθαιρεσίες που γίνονται σε αυτά.
Και ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Παναγιώτης Κυριακούλιας.

Από την μεριά του ΕΚΑ ο Σ.Τραχανατζής αναφέρθηκε στη στήριξη της πρωτοβουλίας V for Voucher-ades με όποιο τρόπο κρίνουμε  κι εμείς ότι θα είναι πιο προωθητικός για την γνωστοποίηση του θέματος και των διεκδικήσεών μας ή σε εξώστρεφες δράσεις και κινητοποιήσεις που ενδεχομένως να βάλουμε το επόμενο διάστημα, αλλά και με τεχνικές γνώσεις που μπορεί να χρειαστούμε ,συμβουλευτικά.

Ο Π.Κυριακούλιας μας παρότρυνε να σύνεχίσουμε τη δράση μας και να προσπαθήσουμε να βρούμε κι άλλο κόσμο που θα συνεχίσει τη προσπάθεια των V.Μας ζήτησε αν έχουμε καταγγελίες για τα ΚΕΚ ή τις επιχειρήσεις να τις μαζέψουμε και να τους ενημερώσουμε.

Από τη συζήτηση αργότερα ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για την μετέπειτα δράση μας
:

1-
Σύνδεση με άλλες συλλογικότητες εωτός Αθηνών και σε άλλες πόλεις που έχουν παρόμοιες συλλογικότητες.

2- Να καλεσθεί μία ημερίδα ή συνέλευση με εργατικά κέντρα, σωματεία και ομοσπονδίες (στα μέσα του Μάρτη) ,που να βάζει τα θέματα στη λογική της κοινής βάσης των προβλημάτων ,δηλαδή ν'αφορά τους δανειζόμενους εργαζόμενους ,τα κοινωφελή προγράμματα και τα προγράμματα voucher.

3- Να γραφτεί ένα κείμενο καταγγελίας και γνωστοποίησης των προβλήματων των voucher-ades με στόχο να σταλεί στην Ομοσπονδία.

4-
Κινητοποίηση στο υπουργείο εργασίας.
Για την κινητοποίηση αυτή είχαμε αναφερθεί ήδη από την 1η συνέλευση ,με δεδομένο ότι αυτή θα πρέπει να είναι επιτυχημένη (και με την συνδρομή σωματείων) είπαμε να την σχεδιάσουμε σε διάστημα 1 μήνα και μετά τη συνέλευση-συζήτηση δανειζομένων εργαζομένων-κοινωφελών και voucher με τη συνδρομή εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών.

5-
Να ξεκινήσει το προπαγανδιστικό βίντεο που θέλουμε να γυρίσουμε.

6-
Τέλος να επεξεργαστούμε την καταγγελία για τις αυθαιρεσίες των ΚΕΚ στη Γενική Γραμματεία κοινοτικών κ' άλλων πόρων στο υπουργείο εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου