Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας σήμερα 9/6/2015 - 15.00

Οι V for Voucher-ades από την αρχή των προγραμμάτων επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας αντιπαρατεθήκαμε τόσο με τη λογική των προγραμμάτων,όσο και με τους πολιτικούς προϊσταμένους που τα εκπόνησαν παραδίδοντας αδρά ποσά και αφορολόγητα στα ιδιωτικά ΚΕΚ.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των προγραμμάτων αυτών που βάζουν την ανάγκη και το δικαιώμα για αξιοπρεπή εργασία και μισθό κάτω από τα κέρδη της ιδιωτικής αγοράς εργασίας και των μεσαζόντων ήταν και παραμένουν οι πληρωμές,οι οποίες δεν γίνονται ποτέ στην ώρα τους.

Οι V for Voucher-adesξεκινησαμε γι αυτό το λόγο μία καμπάνια απέναντι στα ΚΕΚ και προσπαθήσαμε να επισκεφτούμε τα παραρτήματά τους που είχαμε διαπιστώσει από καταγγελίες ότι άφηναν εσκεμμένα απλήρωτους τους voucher-ades.

Με χαρά ακούσαμε επίσης από το Υπουργείο ότι ανακλήθηκε το σκανδαλώδες πρόγραμμα για τις ηλικίες 29-64, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.Εκτός από την ριζική αλλάγη αυτών των προγραμμάτων που δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάργηση των ηλικιακών διακρίσεων των εργαζομένων (και όχι ωφελούμενων) σε αυτά,την πλήρη ασφάλιση και την κατάργηση των μεσαζόντων ΚΕΚ, εκρεμμούν οι πληρωμές...

Σήμερα, καλούμε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 15.00 μαζί με άλλες συλλόγικότητες ενάντια στην επισφάλεια και την ανεργία για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανηκούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου