Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Κάθε βδομάδα και σ'ένα ΚΕΚ...

Κάθε βδομάδα και σ'ένα ΚΕΚ μέχρι να πληρωθούν όλοι και όλες

Την Πέμπτη 26/3  έγινε παρέμβαση στα MasterKek από τους V for Voucherades για τις πληρωμές του προγράμματος voucher. Τα περισσότερα τμήματα που έχουν τελειώσει τη θεωρία από το Δεκέμβριο και ήδη και την πρώτη φάση της πρακτικής άσκησης δεν έχουν πληρωθεί ούτε καν το εκπαιδευτικό επίδομα. Στόχος λοιπόν της δράσης ήταν να διεκδικήσουμε την άμεση ενημέρωση μας από το ΚΕΚ γιατί τα χρήματα δεν έχουν καταβληθεί ακόμα αλλά και να υπάρξει εγγύηση ότι οι φάκελοι έχουν αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου.Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μοιράστηκε ενημερωτικό κείμενο σε εργαζόμενους και καταρτιζόμενους του ΚΕΚ.Ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση  μεταξύ της υπεύθυνης του προγράμματος voucher/υπαλλήλου του ΚΕΚ και αντιπροσωπίας από τη συλλογηκότητα των V. Εκεί τέθηκε τόσο το θέμα της καθυστέρησης των πληρωμών και η ευθύνη των ΚΕΚ για την μη έγκαιρη αποστολή των φακέλων στις αρμόδιες υπηρεσίες όσο και η έλλειψη σωστής ενημέρωσης στους καταρτιζόμενους που επανειλημμένα ζητούν να μάθουν πότε θα λάβουν το επίδομα κατάρτισης.Η απάντηση του ΚΕΚ ήταν ότι από τη μεριά τους οι διαδικασίες έχουν κινηθεί για τις πληρωμές και ότι διατίθενται να δίνουν τον κωδικό προγράμματος για να μπορούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος να απευθύνονται και στο υπουργείο για ναενημερώνονται. 
Τέλος, ανέφεραν πως όλοι για τον ίδιο στόχο παλεύουμε!Ενώ δεσεύτηκαν ότι μέσα στη βδομάδα θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές!


Από τη μεριά μας τονίσαμε ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος με όσους κερδοφορούν με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας ενώ παράλληλα  απολύουν εργαζόμενους χωρίς προειδοποίηση...

Έχουμε ριζικά διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνει σταθερή εργασία αμειβόμενη και με ασφάλιση χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς και χωρίς φυσικά τη διαμεσολάβηση των ΚΕΚ που έχουν το ρόλο γραφείων διακίνησης ανθρώπινου δυναμικού.


Ενημερώσαμε ότι ως συλλογικότητα όσο έχουμε καταγγελίες θα έχουμε τη black list την οποία και θα «εμπλουτίζουμε»!  


ΥΓ - το επόμενο ΚΕΚ είναι... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου